Nok en hobby som tar litt tid - og penger! Men resultatet blir ofte veldig bra, så da kan utgiftene og tidsbruken forsvares. Tross alt koster ei halvliterflaske med godt sterkøl fort 70-80 kroner på Polet, mens jeg fint kan lage tilsvarende for en snau tier. (Regelen er slik at alle nyanskaffelser avskrives på første påfølgende brygg..!)
27/9/2014:
Nå har jeg bestilt maltekstrakt og gjær fra brygging.no, og håper å få satt et brygg i løpet av neste helg. Ekstrakten bruker jeg for å kunne lage mer øl om gangen enn Bratberg-en lar meg meske korn til.
Jeg bestilte en 4-kilos dunk med "Vienna Red", og en med "Bavarian Pilsner". Ellers er det jo slik at farge og smak bestemmes av tilsatt
spesialmalt i mesken. Nåja, humla setter jo også sitt rike smakspreg på
alt brygg.
Denne gangen planlegger jeg et "mørketidsøl", mørkt, fyldig og sterkt. Det blir vel en typemessig bastard igjen, tenker jeg. Ser for meg farge og fylde et sted midt mellom en Brown Ale og en Porter, og en humleprofil som bikker over mot en moderat IPA.
Ellers er det vel snart på tide å begynne å tenke på jula, og her er et lite hint om julegave til mannen som ennå ikke har alt..
Den ligner mye på kompaktbryggeren min, men har jo atskillig større kapasitet. Så lang tid som det går mellom hvert brygg, gjelder det å lage mye når sjansen er der...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Alle innlegg på bloggen er åpne for kommentarer.